Sve je palo na TVOJA MALA ZENSKA LEDJA –  za zenu koja se trudi da SVIMA UGODI, da SVAKOGA USRECI…

Sve je palo na TVOJA MALA ZENSKA LEDJA – za zenu koja se trudi da SVIMA UGODI, da SVAKOGA USRECI…

23 Septembra, 2018 0 By Tiger

Prolaze ti dani.Prolaze ti godine.Iz dana u dan isto,iz meseca u  mesec,iz godine u godinu.Ti si ona sto drzi celu porodicu na okupu.Ti si ona sto svima pomaze,ona koju svi zovu kad se pojave prvi problemi.Ti si ona koja zeli da se nadje svakom,da svakom ucini.I ona koja u toj celoj borbi nema vremena da ucini sebi.Nema vremena za sebe.

 

Kazes,nije vazno,neka su srecni one za koje moje srce kuca.I to jeste lepo, nema sta, divno je biti prijatelj i podrska,divno je u svom zivotu imati nekog kao sto si ti.Ali,sta je sa tvojim zeljama,sa tvojim  potrebama,sa tvojim stavovima?Sve ja palo na tvoja mala,nejaka zenska ledja i ti samo juris,samo trcis,samo  gledas kome da ucinis  i kako da ucinis..Gde su tvoje zelje?Gde si se ti izgubila u celoj prici? Kada si ti prestala da sebi budes vazna?

Za zenu kojoj je DOSADILO da svima bude NA USLUZI, koja se trudi da svakoga USRECI, da svakome UCINI… Ovo je upravo tekst za tebe,jer ti jesi takva zena.I znam da si do sada sigurno ko zna koliko puta rekla da  ces prestati,da ces poceti drugi zivot,da ces se eto vec od sutra   poceti brinuti za svoju srecu,da ces ugoditi sebi.Taj dan nikako da dodje. Nikako da sebi nesto ucinis.Uvek ima nesto prece.

Posao.Obaveze.Kuca.Od ves masine do sudopere,od sudopere do kupatila,dok pokusavas da  pomognes detetu da odradi domaci zadatak kako treba.

Ili, od skole do kuce, od fakulteta do  ko zna koliko obaveza koje samo tebe cekaju.

Trudis se da budes dobra  sestra.Cerka.Da budes  prijatelj za pozeleti.Radnik na kojeg se mogu osloniti.Da budes tu za svakog.Za sve,uvek. Pa kako onda da usled svega toga nadjes vremena za sebe?

Nemas ti  stotinu zivota.Nemas ti stotinu prilika da ostvaris svoje snove.

Niti da ispravis greske u nekom novom zivotu jer u ovom nisi imala vremena za sebe.

A opet…I da se ponovo rodis –  ti bi opet isto radila,zar ne?Da usrecis one koje volis,a tebi samoj kako bude…

 

Nastavak na sledecoj strani…

Stranice: 1 2